Revben i nacken

Peter som skriver.

Idag har Lisas syster Jonna varit här på sjukhuset några timmar. Jag tog tillfället att åka tillbaka till lägenheten, hämta lite grejer och framförallt vara med Vide och Tuva. Vi åt sushi.

Jag berättade för Vide att de nu har reparerat mammas nacke.
”Vad fort det gick.” sa han och fortsatte demonstrera sin nya  robotleksak.
Han är totalt bekymmersfri kring allt detta. Jämför det med sin egen halsmandeloperation. Och det är lika bra det.
Mina fantastiska föräldrar tar hand om honom under dessa dagar. Han trivs verkligen med dem och det känns så bra för mig och Lisa. Vilket team vi alla här nere är. Som fått allt runtomkring att fungera och samtidigt tagit hand om varandra.

Lisa sover väldigt mycket och har ont. När hon rör sig eller hostar så hugger det till något så fruktansvärt i höger sida av ryggen. Det är där kirurgerna tagit bort två revben. Ja, varför har de tagit bort två revben undrar ni?

När de öppnat upp Lisas nacke visade det sig att den var långt mer instabil  än vad de tidigare trott. ”Totally loose”. Så instabil att de beslutade att utöver skruvar och stavar, också stabilisera med två avlånga benbitar. Bästa möjliga benbitar för detta syfte är revbenen. Dessa kommer nu växa ihop med kotorna och stabilisera Lisas nacke. Vi skämtade om att bloggen nu får byta namn till ”Revben i nacken”.

Nedan följer ett par bilder på såret i nacken och det i ryggen där de plockade revbenen. Känsliga läsare ombedes att inte scrolla ner.3 Kommentarer

  1. Just hemkomna från Lasarettet,efter att min man har tagit bort en stent,en 60 cm lång slang in i njuren,efter njursten,vill jag svara på Bloggen. Nämner detta i förbigående,ty alla har ju sitt. Även detta,framkallar en otrolig värk,men det går över.Måste ge Era kirurger en eloge,ty det var ett stort ingrepp,som Lisa fick vara med om. Att det gått så bra,beror nog på en duktig patient. Att kunna skoja om revben i nacken,tyder ju på,att Ni mår ganska bra. O, vad jag är glad för Er skull o man blir så ödmjuk,inför livet. Pussa Lisa från en som följer Erat öde o Kramar till Er alla. Siw. (Jättefina bilder o gulliga barn)

  2. Det är fascinerande vad läkare kan göra! Jag önskar dig och din familj en snabb återhämtning efter operationen och en ljus framtid tillsammans!

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *