Önskeinlägg, träning och trötthet

Det känns som om ni uppskattar sådana inlägg som det jag skrev igår. Tidigare har jag skrivit om till exempel förlåtelse, (del två hittar ni häracceptans och om att livet inte är rättvist. Är det något annat ni skulle önska att jag skrev om? I stil med dessa inlägg alltså. Kom gärna med önskningar och förslag så ska jag göra mitt bästa. Det kanske finns något ni brottas med, eller tänker mycket på, till exempel.Det börjar bli tjatigt, jag vet, men idag har jag varit så extremt trött. Så trött att jag inte kunnat göra något annat än att ligga i sängen. Jag går ju ut med Harry förstås, och vid en normal trötthet skulle man piggna till efter en promenad i den friska höstluften. Men. Nä. Inte med den här tröttheten. Det spelar ingen roll vad jag gör, den går inte att stävja. Går inte att få bort med fysisk aktivitet, vila eller sömn. Det är en aggressiv form av trötthet som tar över hela kroppen. Den kräver sitt utrymme i varenda kroppsdel och lägger sig som en dimma i hjärnan.För säkerhets skull ska jag nog kolla mitt järnvärde och TSH (äter Levaxin) Man hoppas ju alltid det ska vara något som går att åtgärda, inte bara en del av EDS-paketet.

Trött eller inte, jag kämpar på med min sjukgymnastik i alla fall. Nästan varje dag. Har fuskat några gånger. Nu håller jag på med rygg, nacke, axlar och armar. Det märks att jag inte kunnat använda mina armar så mycket de senaste åren, det här programmet har känts mycket tyngre än det för ländrygg och ben.Härligt med helg! Vi har ätit indiskt och ska titta på Peter Pan nu. Det är vår fredagstradition, att titta på film tillsammans. 

Hoppas ni får en bra helg! 

8 Kommentarer

 1. Jag gillar mest dina ”vanliga” inlägg där du berättar om din dag t.ex.! Men det vore också intressant att läsa något inlägg om självkänsla, om den har förändrats i och med din smärta eller så? Trevlig helg, kram ?

  1. Gör du? Vad kul att höra för jag tänker alltid att de är skittråkiga eftersom mitt liv är så händelselöst? Ja, vilken bra idé! Tack så mycket!
   Kram ❤️

 2. Hoppas att ni har en bra fredag och att det blir en mysig och avkopplande helg!?? Vi är i vår lilla stuga på landet utanför Flen och tar det lugnt efter en enkel men god supe’ av ”smått och gott” och lite bröd och vin. I morgon blir det städ- och arbetsdag i vårt fritidshusområde (30 hus totalt) – en trevlig dag med fina grannar och gemenskap.
  Annars mår vi fint efter veckans höjdpunkt; I onsdags hade vi besök av vårt yngsta barnbarn med familj – det är glädje! ?
  Hoppas att din ork snart ökar, Lisa. Samtidigt gissar jag att du behöver ha tålamod eftersom sådant ibland tar mer tid än vi önskar. Jag/vi önskar er allt gott!
  Milvi & Ragnar

  1. Det låter så mysigt i den där stugan, Milvi. ☺️ Hoppas fredagskvällen blev bra och att det blir en trevlig städdag idag.
   Du har nog rätt, jag är ju väldigt dålig på det här med tålamod ibland … Gissar att det är höstens intåg som gör det också. Jag har i alla fall inte haft den där sjukdomskänslan på ett tag så det är jag glad för.
   Sköt om er! Kramar till er båda ??

 3. Du behöver ta fritt t3 och fritt t4, även kortisol och se hur binjurarna mår… ett tsh värde räcker inte..
  Lycka till

  1. Sant Em! Jag läste en hel del om det här med sköldkörteln och allt tillhörande förut, innan nacken blev så dålig. Men sen orkade jag inte att hålla på med båda liksom, så jag släppte det. Har tagit ett kortisolprov en gång, men är det inte egentligen så att man måste ta under ett helt dygn på nåt sätt?
   Kram!

   1. Kortisolprov ska helst tas med 4 mätpunkter i salivprov.. Det tas inte i Sverige, (otippat va) bästa är att beställa från UK..
    Tar man blodprov ska det tas kl 8 och ligga över 500.
    Äter man levaxin (eller lio, ndt) är det viktigt att kolla kortisolet innan man börjar medicinera, även vid doshöjning.. annars finns det risk att binjurarna kraschar… vilket är livsfarligt, du hamnar i koma och dör om du har för lågt kortisol (Addison)..

    Det tär ju på kroppen att gå med långvarig smärta, men har du dessutom lågt kortisol eller behöver höja ditt levaxin/ lägga till lio så går du kanske och är ännu tröttare än du behöver… lite kaka på kaka lixom..
    Ligger du lågt i fritt t3 (det aktiva hormonet) kan det oxå göra att du läker sämre.. cellerna behöver t3 för att fungera..

    Hoppas du hittar kraft till att ta nya prover… kram

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *