Kampen fortsätter

Tre dagar i Sverige och imorse vaknade jag och hade ont i kroppen och kände det som om jag hade fyrtio graders feber. Blä. Tillbaka till verkligheten. Dock blev jag bättre framåt eftermiddagen, efter flera timmars vila, så jag och Harry tog en kort sväng i skogen.Igår skrev jag mina ”synpunkter” på att Försäkringskassan ”överväger att inte bevilja mig ersättning för operationen”. Har skjutit på det så länge, men det ska vara inne senast på måndag så det var bara att ta tag i det. Ska ringa min handläggare i ärendet också, men orkade inte idag när jag mådde dåligt.

Jag har inte direkt någon förhoppning om att mina synpunkter kommer göra någon skillnad. Hela Försäkringskassans resonemang baserar ju sig på hur någon svensk läkare uttalat sig om saken:

”Sammanfattningsvis finns det ingen vetenskaplig grund, eller annan samlade erfarenhet av signifikans som ger stöd för halsryggskirurgi på smärtindikation utan radiologiska fynd.”

Ett utlåtande som är helt felaktigt och så okunnigt att det är pinsamt. Men kommer de ta mina ord över en svensk läkares?

Nej.

Kommer de ta mina behandlande läkare, de enda som ens träffat mig och de enda som gjort mätningar på mina MR-bilder, Dr. Gilete och Dr. Olivers, ord framför denna svenska ”specialistsakkunniga läkare inom området”?

Nej.I Sverige kan du aldrig vinna över en läkares ord, oavsett hur rätt du har och hur fel hen har. Bara det faktum att hen är läkare gör att du kommer förlora.

Men jag blir gärna motbevisad så klart, det vore en himla bonus att få tillbaka pengar och kunna betala av på det vi lånat för att rädda mitt liv.

Ge en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *